numizmatyka - pl numizmatyka - en numizmatyka - de numizmatyka - fr numizmatyka - es numizmatyka - cz numizmatyka - ru

Numia.pl - Numizmatyka, monety

Numia » Forum numizmatyczne » Monety Euro » Pierwsza emisja Luksemburga w 2010 roku

Forum numizmatyczne

29 wiadomości - 741 wyświetleń Feed-icon |

Pierwsza emisja Luksemburga w 2010 roku

Autor Wiadomość na forum
Wiadomość dodana: 13 stycznia 2010 20:33:39 CET   |   cytuj
Cytat:
surenHSA napisał:
Cytat:
Tajniak napisał:
Nie wiem jak działają tam w Luksemburgu, ale komuś musiało zależeć na wypuszczeniu takiego małego nakładu. To było pewne, że wprowadzi zamieszanie na rynku.

Tajniak, a co powiesz o dwójce EUR z Albertem II z Monako z 2009 roku? Nakład 143326 sztuk a ceny rolki w licytacji są na poziomi ponad 1300 PLN.

A co dopiero z zestawem BU.
Wiadomość dodana: 13 stycznia 2010 23:32:45 CET   |   cytuj
no i zaczęło się... rolki udostępnione w BCL - limit 1 szt "na twarz". Serwer się wiesza i nie można dokończyć zamówienia... massakra....
Wiadomość dodana: 15 stycznia 2010 12:48:44 CET   |   cytuj
no i rynek wtórny wariuje .... niedostepna w BCL, a allegro i ebayu skupuja duze firmy. Ceny w sklepach juz 30-40 zl w PL i od 6 do 10 eur w Niemczech

Ciekawe jak wysoko i jak dlugo pociagnie w tym tempie
Wiadomość dodana: 15 stycznia 2010 15:14:15 CET   |   cytuj
w zalaczeniu zdjecie monety bedacej przedmiotem dyskusji

Dołączone zdjęcia:

Thumb_middle_937534661.lux2010kapsel2
Wiadomość dodana: 18 stycznia 2010 16:22:45 CET   |   cytuj
Wizerunek nie powala ,ale do kolekcji na pewno kupić trzeba puki jeszcze w miarę nie drogo.
Wiadomość dodana: 18 stycznia 2010 16:32:21 CET   |   cytuj
wizerunek moze nie powalac ale jest bardzo dokladnie wybita i monety maja znikome ilosci mikrorysek (przynajmniej te ktore mi wpadly w rece)
Wiadomość dodana: 19 stycznia 2010 09:02:52 CET   |   cytuj
w slad za 2-kami z rolek poszly takze blistry - w BCL byly po 9 euro a na rynku wtornym dochodza do 40 euro
Wiadomość dodana: 20 stycznia 2010 17:46:44 CET   |   cytuj
Wraz z kolegą surenHSA odpłynęła moja szansa na zakup tej monety w rozsądnej cenie. Aż tak bardzo musisz mieć te 250 sztuk? Nie możesz zostawić z 10 sztuk dla prawdziwych kolekcjonerów. Ja bym chciał mieć tylko 1 sztukę, niektórzy koledzy pewnie też, ale są tacy którzy muszą mieć 250!
Wiadomość dodana: 20 stycznia 2010 18:27:48 CET   |   cytuj
jesli mowisz o akcji na numii to jeszcze cena jest rozsadna - znacznie ponizej rynkowej na ebayu i w sklepach numizmatycznych

no ale wyzej to juz sie chyba hurtowo nie oplaca komus kupowac (no chyba ze cena jeszcze bardziej zwariuje na rynku)

Wstecz Odpowiedz na post

Portal Numizmatyczny Numia.pl - Numiazmatyka, a w zasadzie kolekcjonerstwo stanowi dla wielu ludzi coś więcej niż tylko zbieranie, stanowi całe życie. Dla Was postanowiliśmy stworzyć portal, z którego będziecie mogli korzystać o każdej porze dnia i nocy, w domu i w pracy. W ofercie posiadamy monety z całego świata. Zapraszamy.